Een jaar met pieken en dalen

Op 27 mei ben ik met een moedervlek naar de huisarts geweest. Deze moedervlek vertoonde een wat vreemde vorm en begon steeds meer te jeuken. De huisarts heeft gelijk een afspraak gemaakt en ’s middags kon ik al bij de Dermatoloog Dr Heezemans terecht, na een oppervlakkig onderzoek vertelde ze dat ze er niet om heen ging draaien en ze vertelde me dat het een agressieve Melanoom betrof. Gelijk contact opgenomen met de afdeling chirurgie voor een intake gesprek en om een afspraak te maken om de Melanoom te verwijderen en dat is gelukt, dinsdag 8 juni om 14.10 uur gaat het mes er in en Dr Andeweg heeft de eer.

Op 8 juni me netjes op tijd gemeld op de afdeling Chirurgie en een half uur later stond ik weer buiten. Een jaap van 13 centimeter op mijn linkerflank met een breedte van 2,5 centimeter onder plaatselijke verdoving, een vreemde gewaarwording. Gelijk geregeld dat de verdere behandeling en onderzoeken in het UMC van Maastricht konden plaats vinden, dat scheelt toch 2 uur rijden vanaf België.

Op 22 juni een afspraak met Dr van Delft in het MUC in Maastricht. De operatie wond ziet er goed uit, de hechtpleisters zijn verwijderd en er hoeft niets meer overheen. Er is bloed geprikt en de rest van mijn lichaam gecontroleerd op afwijkingen, er zijn geen klieren opgezet en geen andere plekken gevonden die er verdacht uit zien. Als er geen uitzaaiingen zijn dan wordt de bestaande wond rondom met  een 2 cm marge vergroot, zijn er wel uitzaaiingen dan worden die d.m.v. immunotherapy bestreden. 

Dinsdag de 29e juni om 8.10 uur gaan ze de PET CT scan maken en donderdag 1 juli krijgen we de uitslag. 

De uitslag is negatief, dus geen uitzaaiingen in het lichaam gevonden en geen klieren die zijn opgezet. De volgende stap is de wond met 2 cm vergroten en dat gaat binnen 5 weken gebeuren, als daar geen kankercellen gevonden worden 2 jaar lang elke 3 maanden een PET CT scan en elke 3 maanden voor controle.

3 Augustus om 8.45 uur 4 spuiten met vloeistof er in en daarna 3 kwartier scannen. Om 10.45 uur was het vervolg om te kijken of er nog schildwacht klieren reageren. 4 augustus  om 10.40 uur ben ik aan de beurt en ze verwachten 2 uur bezig te zijn, daarna m’n roes uitslapen en (ik hoop) daarna terug naar België. En dat is gelukt om 8.30 uur waren we terug in Beaulieu met nog een tussenstop van een uur bij de Chinees in La Roche en Ardennen. 

Een week later kreeg ik van de chirurg Dr Keymeulen te horen dat er bij de laatste ingreep een plekje kleiner dan 2 milimeter was gevonden in een schildwacht klier. De mogelijke behandelingen zijn: geen behandeling, imunotherapie door middel van pillen of een driemaandelijkse infuus. Ik heb in overleg met Gijsje en Barbara gekozen voor geen behandeling, over een maand is er al weer een PET CT Scan en daarna elke 3 maanden en op elk willekeurig moment kan de imunotherapie gestart worden.

Helaas op 25 oktober 2022 was er een nieuwe PET CT Scan met deze keer aaantoonbare uitzaaiingen op 3 verschillende plaatsen. Dit houd nu in dat er een behandeling zal moeten worden gestart.

Op 9 november was het gesprek met de Oncoloogarts Ton Janssen in Maastricht. Wat er nu eerst gedaan moet worden is een MRI scan van het hoofd en een bioptie van mijn linkeroksel, dit zal plaats vinden op 17 november. Uitslag zal volgen op 22 november. Voor het moment voel ik me nog steeds gezond en fit.