Paragliding

Allereerst moet je natuurlijk een tandemvlucht gemaakt hebben, bij voorkeur de Mangrt of de berg Stol. Met het nodige geluk kun je uren in de lucht zijn tijdens een paragliding vlucht. Vanaf de berg Stol landen we standaard achter de benzinepomp in Kobarid maar met een beetje geluk komen we hoog genoeg en kunnen we helemaal naar Bovec vliegen.

Kijk maar een op: www.avantura.org

Canyoing

Van grote hoogte in een bulderende poel springen, glijden, abseilen, zwemmen. Dit alles met uiteraard het benodigde neopreen, een helm en een speciale gordel voor het abseilen. Het Canyoning gebeurt met een bekwame gids die de kloof, het materiaal en de situatie ter plaatse perfect kent.

Raften

Met je eigen team of samen met een stel anderen over het wilde water van de Soca scheren. Onder begeleiding van een ervaren gids/stuurman beheersen we elke stroomversnelling en elke verblokte passage. 

Kajakken

Met een 1-persoons kajak de Soca bedwingen is natuurlijk de ultieme kick. Starten vanaf de kloof bij Fort Kluze of de samenloop van Soca en Kornitnica, of beginnen bij Sezsoca. Startend met weinig water en weinig verblokte passage's, of juist met een uitdaging beginnen, de Soca biedt voor 'elk wat wils' uiteindelijk wordt de Soca steeds uitdagender. We kunnen net voor het slalomparcour stoppen of doorgaan tot het 'kerkhof', afhankelijk van je ervaring. Samen met een gids of als je ervaren bent met een groepje die weet wat ze aan elkaar hebben. Genieten met een grote G!

Zipline

Hangend aan een katrol, op 200 meter boven de vallei, met een snelheid tot 60 km per uur. Het kan allemaal. Starten onder aan de voet van de Kanin voor 4 x 600 meter of over de Ucijakloof voor 8 verschillende lijnen, waar de laatste eindigt onder de brug in het dorp Ucija.

De zipline is in feite uitgevonden door de boeren. Boven de Ucijakloof hangt nog een kabel met een lengte van 2 km waar de boeren hun hooi vanaf een Alpenweide naar beneden brachten. Uit noodzaak geboren maar nu een geweldige uitdaging voor ons.

Speleologie

Slovenië is een grote gatenkaas. Er zijn meer rivieren ondergronds dan bovengronds. Karst is de reden van alle grotten in Slovenië. Buiten de grote toeristische grotten zoals Postonja of Janska Jama is ook een grot waar een kasteel in gebouwd is. Direct in de regio Bovec zijn niet-toeristische grotten, grotten tot een diepte van 1200 meter.

Deel deze pagina